توصیه‎های پلیس فتا برای خريد اينترنتي

پلیس فتا با اعلام راهکارهای امن برای خرید اینترنتی بدون دردسر، توصیه هایی را برای افزایش آگاهی کاربران در هنگام خرید اینترنتی ارائه کرد.

مهر: با توجه به افزايش خريدهاي اينترنتي در کشور، پلیس فتا نسبت به الزام کاربران برای افزایش آگاهي در مورد این نوع معامله و نیز جلوگیری از کلاهبرداریهای احتمالی هشدار داد.
از صحت نماد اعتماد الکترونيک مطمئن شويد
مهمترين اصل در خريدهاي اينترنتي، خريد از فروشگاههاي داراي نماد اعتماد الکترونيک است و براي صحت نماد اين فروشگاهها با کليک بر روي نماد اعتماد الکترونيک در صفحه فروشگاه اينترنتي صفحه اي براي شما باز مي شود که مشخصات فروشگاه اينترنتي و تاريخ اعتبار آن درج شده است.
با وارد کردن آدرس در آدرس بار مطمئن شويد سايت فيشينگ نيست
اگر بر روي نشان نماد اعتماد الکترونيک کليک کنيد به سايتي با آدرس http://www.enamad.ir وارد مي شويد، همچنين با کليک بر روي صفحه نيز مي توان از عکس نبودن اطلاعات نمايش داده شده فروشگاه اينترنتي داراي مجوز مطمئن شد؛ در اين خصوص آدرس سايت نمايش داده شده در پروفايل نماد با آدرس فروشگاه اينترنتي بايد يکي بوده و هيچ تفاوتي نداشته باشد.
کاربران براي کسب اطلاعات بيشتر (ليست کسب و کارهاي داراي نماد و…) مي توانند به سايت www.enamad.ir مراجعه کنند.
کاربران در هنگام عمليات بانکي در اين درگاهها مطمئن شوند که درگاه بانکي واقعي است و صفحه جعلي نيست و براي اطمينان از اين موضوع بايد درگاه بانکي با HTTPS شروع شده باشد.
استفاده از صفحه کليدهاي مجازي نيز از سوي کاربران فراموش نشود
در صفحات فيشينگ بانکي کدهاي امنيتي موجود در صفحه محدود و تکراري است، در صورتي که در صفحات بانکي با بارگزاري مجدد اين کدها تغيير کرده و کد جديد مي آيد.
پلیس فتا اعلام کرد: به تازگي مشاهده شده برخي از سودجويان سايبري با جعل نماد اعتماد الکترونيک (enamad) به دنبال سرقت اطلاعات بانکي قربانيان هستند اما کاربران بايد بدانند که مهمترين نکته در جهت ناکام گذاشتن فيشرها (طراحان صفحات فيشينگ) رعايت نکات ساده ايمني همچون تايپ کردن آدرس سايت و توجه به داشتن نماد اعتماد الکترونيک است؛ پس از کپي کردن يا رفتن به لينک هايي که در سايت هاي مختلف ارائه شده بايد خودداري کنيد و همواره به ياد داشته باشيد که تمامي سايت هاي مهم در فرم هاي ورود اطلاعات خود از پروتکل https استفاده مي کنند.
پليس فتا از کليه کاربران خواست در صورت مواجه با موارد مشکوک آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرس http://Cyberpolice.ir بخش مرکز فوريت هاي سايبري، لينک ثبت گزارشات مردمي اعلام کنند.

 بر حسب دستور معاون دادستان و سرپرست محترم دادسرای اوین به منظور جلوگیری از سوء استفاده جاعلین و کلاهبرداران از طریق چک های رمز دار بین بانکی، توجه شما را به متن ارسالی جلب می نماییم:
با توجه به اینکه یکی از شگرد های مجرمین و متهمین سابقه دار جهت کسب منابع مادی زود هنگام و سریع خرید و فروش خودرو و یا اجناس دیگر با چک های جعلی می باشد این افراد سابقه دار با جعل چک های بین بانکی رمز دار و تماس تلفنی با شهروندان که جهت فروش اجناس خود در شبکه های اجتماعی یا جراید آگهی فروش منتشر کرده بودند تمایل خود را جهت خرید خودرو اعلام و غالبا در ایام آخر هفته و ساعات پایانی روز در محل قرار حاضر شده و با فریب و نبرنگ و معرفی خود بعنوان افراد متشخص و حائز شغل و منزلت اجتماعی اقدام به خرید می نمایند و در قبال آن یک فقره چک بین بانکی رمز دار جعلی ارائه می نمایند که تا کنون پرونده های متعدد در این خصوص تشکیل شده است.